stripes-darkgrey

Hír /

A Mesterséges Intelligencia Koalíció (MI Koalíció) Elnöksége a legutóbbi elnökségi szavazás alkalmával többséggel elfogadta a MOKK Adatkutató Alintézet csatlakozási kérelmét a Magyarországi MI Koalícióba, így a döntés értelmében a MOKK Adatkutató Alintézet az MI Koalíció tagjává vált.

A MOKK Adatkutató Alintézet nemrégiben csatlakozott az MI Koalícióhoz, amely a Digitális Jólét Program keretében hivatott elérni, hogy Magyarország a mesterséges intelligencia fejlesztések és alkalmazások terén az európai élvonalba kerüljön, és a nemzetközi MI közösség fontos tagjává váljon.  A MI Koalíció célja, hogy tagjai közösen határozzák meg a mesterséges intelligencia hazai fejlesztésének irányait és kereteit, állandó szakmai és együttműködési fórumot biztosítva az MI-fejlesztők, az MI felhasználói oldalát képviselő piaci és állami szereplők, illetve az akadémiai szféra, a szakmai szervezetek és az állami intézmények között. A Koalíció részt vesz Magyarország MI stratégiájának kialakításában is.

A Magyarországi MI Koalíció 78 nemzetközi és hazai cég, illetve egyetemek, tudományos műhelyek, szakmai és közigazgatási szervezetek részvételével alakult 2018. október 9-én. A Koalíciónak jelenleg 260 tagszervezete van.

stripes corner-pattern