stripes-darkgrey

Hír /

A MOKK Adatkutató Alintézetének célja a közjegyzői hivatásrend belső folyamatainak mélyebb és kiterjedtebb megismerése a legmodernebb technológiák segítségül hívásával.

Tekintettel arra, hogy a közjegyzői nemperes eljárások a jogrendszer jelentős részét érintik, a jövőbeni adatkutatásból várhatóan olyan eredmények birtokába juthatunk, amelyek az érintett jogterületek szempontjából jelentősek. Mivel a jogrendszereket azonban minden hivatásrend más és más szempontból vizsgálja, ennélfogva a teljes jogrendszer vonatkozásában összehangolt kutatási módszerek lévén lehet releváns eredményeket elérni. Ezen okból kezdeményezte a MOKK és annak Adatkutató Alintézete együttműködési megállapodás létrehozását az Országos Bírósági Hivatallal. A megállapodás elsődleges célja az alkalmazott adatkutatási módszerek megosztása, az adatkutatás összehangolása, majd eredményeinek egymással való megosztása, a jogfejlődés támogatása.

A kölcsönös együttműködésen alapuló megállapodás aláírására dr. Tóth Ádám, a MOKK elnöke részéről március 22-én került sor, amely időponttól a kooperáció határozatlan időre szól.

stripes corner-pattern